- TM 31
Składniki
- 180 g ugotowanej fasoli (ciepłej)
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g Miękkiego masła
- 70 g cukru pudru
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 aromat migdałowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do suchego naczynia miksującego włożyć czekoladę i rozdrobnić 10s/obr.10
2. Dodac resztę składników i wymieszać 20s/obr.6
3. Z gotowej masy lepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach kokosowych, migdałach, czy kakao.
Jesli masa jest zbyt rzadka, można umieścić ją przed lepieniem ziemniaczków na godzinę w lodówce, lub pomagać sobie łyżeczką moczoną w zimnej wodzie.
Porady
Przepis pochodzi z ulotki z "Florpaku".
Wbrew pozorom, fasola w ogóle nie jest w ziemniaczkach wyczuwalna, a aromat migdałowy daje złudzenie, że ziemniaczki są z marcepanem...
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wypróbowałam wczoraj i skonsumowałm dziś Pyszne są, mocno czekoladowe, bardzo fajne popsy, kalorycznie druzgocące ale pyszne Następnym razem troszkę zmodyfikuję. fasola jest bardzo fajną bazą do eksperymentowania.Pozdrawiam
Oryginalny przepis, wart wypróbowania.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"