thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

składniki na ciasto

  • 2 łyżki masła
  • 10 g cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
  • 50 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej, (np. Balviten)
  • 50 g zmielonego ryżu
  • 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
  • 200 g mleka
  • 1 jajko kurze

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    przygotowanie ciasta
  1. Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier, masło i jajko i zmiksować 30 s/obr.7

    Rozgrzać gofrownicę, nałożyć porcję ciasta i piec na lekko brązowy kolor.

    Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, miodem lub konfiturą

Porady

Gofry są pełnoziarniste, więc można je serwować na śniadanie lub kolację zamiast chleba.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gofry pełnoziarniste bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: