thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
6min
Czas całkowity
41min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Składniki na bułeczki

  • 220 g koncentratu ciasta chlebowego bezglutenowego
  • 80 g kleiku ryżowego
  • 1,5 szklanki mleka/wody
  • 30 g masła/oleju
  • 20 g świeżych drożdży
  • 0,5 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 jajko do posmarowania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać mleko/wodę. dodać cukier, drożdże i podgrzewać 3min/37°C/obr.2

    Dodać resztę składników według podanej kolejności i wyrabiać 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Odstawić na 20 minut

     

    Dłonie i łyżke namoczyć w zimnej wodzie. Łyżką nabierać porcje ciasta i formować w mokrych dłoniach podłużne bułeczki.

    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem.

    Piec 35 min/180°C

     

Porady

Bułeczki najlepsze są tego samego dnia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ryżowe bułeczki bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze