thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 09/10/11
zmieniono dnia: 09/03/12

Składniki

  • Składniki.
  • 2 duże marchewki
  • 2 cebule
  • 500 g mięsa mielonego, wołowo-wieprzowego
  • 3-4 spore papryki pozbawione nasion
  • 50-70 g kaszy jaglanej, ugotowanej w wodzie z kostką rosołową ok. 10 min
  • 4 słupki podłużne sera żółtego
  • sól, pieprz, czerwona papryka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Marczew i cebulę rozdrobnić czas ok.20 s, obr. poz 4-5


    2. Dodać mięso, przyprawy gotować – czas ok.15 min, temp. Varoma, obr. poz.1-2


    3.Jednoczesnie sparzyć w garnku kaszę na kostce rosołowej, odcedzić, wody nie wylewać


    4. Kaszę dodać do mięsa, wymieszać, ostrożnie przez dziurkę z góry ładować nadzienie do papryk


    5. Po środku wsunąć słupki z sera, ustawić paprykę w naczyniu żarodopornym lub balsze, wlać wodę z kostką rosołową ( może być woda od kaszy)


    6. Piec ok.45min, temp.180 stopni

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Papryka nadziewana mięsem i kaszą jaglaną

Wydrukuj:

Komentarze