Składniki
- 600 g mięsa drobiowego, z filetu kurczaka
- 2 cebule, średnie
- 100 g sera oscypka
- sól,pieprz, do smaku
- bazylia,majeranek, do smaku
- 1 jajko kurze
- 3 łyżki bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia włożyć pokrojoną na kawałki cebulę i rozdrobnić czas.4 sek, obr.poz.3. Do cebulu dodać pokrojone mięso i zmielić czas 30 sek, obr.poz 7, pomocna jest kopystka. Nastepnie dadać sól, pieprz, oregano i bazylię (ja dałam po łyżeczce suszonych), jajko i bułke tartą i wymieszać czas. 30 sek, obr.poz.3.
Ser oscypek pokroic na grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formować kuleczki i wkładać do środka po kawałku oscypka i uformować kotleciki.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 40-45 minut do zarumienienia.
Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mi oscypka przywiózł Tato bo był w górach, ale z tego co wiem taki ser wędzony jest chyba faktycznie w Lidlu. Można zawsze dać coś innego np. fetę albo dobry ser żółty.
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Te kotleciki z oscypkiem wyglądają apetycznie, tylko skąd ja wezmę teraz oscypek ??? chyba w Lidlu jest coś podobnego lub tego samego, muszę sprawdzić bo narobiłaś mi Magi smaku
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?