thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

ciastka

  • 300 g orzechów włoskich łuskanych
  • 5 białek
  • 200 g cukru pudru
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki zmielonych herbatników, lub bułki tartej
  • 100 g czekolady gorzkiej na polewę

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciastek
  1. W ramach przeprosin zamieszczam przepis na ciasteczka z białek, które zostają po pieczeniu pączków bądź faworków. Mam nadzieję, że przyda się komuś w przyszłości tmrc_emoticons.-) 

    1. Do naczynia wkładamy orzechy i siekamy 2 sek./obr.5. Przekładamy do innego naczynia.

    2. Do naczynia wkładamy białka i ubijamy 3 min./obr. 4.  Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.

    3. Jak białka są mocno ubite dodajemy orzechy, miód, herbatniki i lekko mieszamy najlepiej łyżką.

    4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą to ważne aby ciastka się mocno nie przywarły.

    5. Wylewamy łyżką, zostawiamy dość duże odstępy między ciastkami.

    6. Pieczemy 40 min- 60 min. w 150 stopniach. Trzeba sprawdzać podczas pieczenia stopień wypieczenia.

    Jak ciasteczka poleżą robią sie jak krówki ciągutki tmrc_emoticons.-) tak je nazywam.

    SMACZNEGO!!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciastka z białek z orzechami włoskimi

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: