
- TM 31
Składniki
ciastka
- 300 g orzechów włoskich łuskanych
- 5 białek
- 200 g cukru pudru
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki zmielonych herbatników, lub bułki tartej
- 100 g czekolady gorzkiej na polewę
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W ramach przeprosin zamieszczam przepis na ciasteczka z białek, które zostają po pieczeniu pączków bądź faworków. Mam nadzieję, że przyda się komuś w przyszłości
1. Do naczynia wkładamy orzechy i siekamy 2 sek./obr.5. Przekładamy do innego naczynia.
2. Do naczynia wkładamy białka i ubijamy 3 min./obr. 4. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
3. Jak białka są mocno ubite dodajemy orzechy, miód, herbatniki i lekko mieszamy najlepiej łyżką.
4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Papier smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą to ważne aby ciastka się mocno nie przywarły.
5. Wylewamy łyżką, zostawiamy dość duże odstępy między ciastkami.
6. Pieczemy 40 min- 60 min. w 150 stopniach. Trzeba sprawdzać podczas pieczenia stopień wypieczenia.
Jak ciasteczka poleżą robią sie jak krówki ciągutki
tak je nazywam.
SMACZNEGO!!!
ciastek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis na ciasteczka wyglądał zachęcająco, jednak mi nie wyszły ;( Ciasto było zbyt rzadkie, i robiąc ciasteczka na blaszcze, wszystko się rozlało w ogromne koła, a później wyszedl jeden wielki kleks ;(
Ciasteczka są rewelacyjne. Smakują wszystkim moim znajomym i zawsze znikają w zawrotnym tempie. Serdecznie dziękuję za przepis.
I ja skorzystam, tez mi sie nazbieralo bialek

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Super przepis
ciacha wyglądają apetycznie
dodaje do wypróbowania
pozdrawiam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Tak na całe szczęście jesteśmy już wszyscy zdrowi. Pozdrawiam!!!!
A za co Ty, Kochana tak pięknie i smacznie przepraszasz?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/