- TM 31
Składniki
ciasto
- 200 g mąki
- 100 g masła
- 1 jajko kurze
- szczypta soli
farsz
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- 150 g szpinaku baby
- 1 łyżka oleju
- 80 g śmietany 18% gęstej
- 2 jajka
- 200 g sera Gorgonzola
- 100 g orzechów włoskich, do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki i wyrabiamy 1 min./"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .
2. Ciasto owijamy w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki.
1. Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek na oleju i dodajemy szpinak. Chwilę dusimy.
2. Do naczynia wkładamy śmietanę, jaja i mieszamy 10 sek./obr.4.
3. Dokładamy pokruszony ser, doaprawiamy solą i pieprzem i mieszmy 5 sek./obr.4.
4. Orzechy kruszymy w ręku.
ciasta
farszu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dobry przepis i tarta smakuje wyśmienicie, polecam mniam mniam
Kamciu przepis fajny, ciekawa odmiana na obiadek dodaje do wypróbowania pozdrawiam serdecznie
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję