thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Marynowane czereśnie

  • goździki, kilka sztuk
  • 1000 g czereśni
  • 1 łyżki imbiru mielonego, lub imbiru świeżego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Marynowane czereśnie
  1. Czereśnie układamy w słoikach, dodajemy goździki i imbir.

    Zalewa: 1/4 l wody, 1/4 szklanki octu 10%, 40 dkg cukru, szczypta soli.

    Wszystkie składniki wlewamy do naczynia miksującego i włączamy funkcję Varoma (temp. aż dojdzie do 100 st.C i bedzie widać, że cukier się rozpuścił)

    Czereśnie w słoikach zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 - 20 minut.

Porady

W zależności od ilości sloików proporcjonalnie zwiększamy ilość składników zalemy.

Przepis z zeszytu mojej mamy tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Marynowane czereśnie - Przetwory

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?