![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/6nkae0xi-8db9f-427508-cfcd2-vcju74tt/1977a85a-0a74-4979-86c4-1693d411c27d/main/marynowane-czeresnie-przetwory.jpg)
Składniki
Marynowane czereśnie
- goździki, kilka sztuk
- 1000 g czereśni
- 1 łyżki imbiru mielonego, lub imbiru świeżego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Czereśnie układamy w słoikach, dodajemy goździki i imbir.
Zalewa: 1/4 l wody, 1/4 szklanki octu 10%, 40 dkg cukru, szczypta soli.
Wszystkie składniki wlewamy do naczynia miksującego i włączamy funkcję Varoma (temp. aż dojdzie do 100 st.C i bedzie widać, że cukier się rozpuścił)
Czereśnie w słoikach zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 - 20 minut.
Marynowane czereśnie
Porady
W zależności od ilości sloików proporcjonalnie zwiększamy ilość składników zalemy.
Przepis z zeszytu mojej mamy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mam pytanie, czy czereśnie mają być wydrylowane czy z pestkami?
Ciekawe czy octem jabłkowym mozna zastąpić ten zwykły ?
Z czym to się je? Jako przekąska czy jak?
Do każdego słoika po 1 goździku i cienkim plasterku imbiru lub więcej jeżeli lubisz bardziej intensywny smak.
Jestem Agata![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Na jakich obrotach Varoma? 1czy soft? Czy do każdego słoika po łyzce imbiru? Wygląda smakowicie
.
Aż dojdzie do 100 st.C i bedzie widać, że cukier się rozpuścił.
Niedawno otworzyłam pierwszy słoiczek... pycha czereśnie, a ten syrop...![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Jestem Agata![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.
Antoine de Saint-Exupéry
Varoma na ile czasu?
Pomysł fajny, ja również nie jadłam takich czereśni .Warto spróbować.
Dodaję do wypróbowania.Pozdrawiam
Nigdy nie jadłam marynowanych czereśni
dodaje do wypróbowania ![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
wygląda smakowicie, ciekawe jak smakuke, muszę spróbować
Uwielbiam goździki
Człowiek jest wart tyle, ile warte są jego słowa...
Are you sure to delete this comment ?