Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
CYTRYNY W SYROPIE
cytryny w syropie
- 10 porcje cytryn, sztuk
- 4 goździki
- 4 plastrów imbiru świeżego
- 1,5 szklanki wody
- 1,5 szklanki cukru
- 1 łyżki cynamonu, mielonego
- 4 łyżki Miód
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, dodać wodę i goździki, sok z jednej cytryny i imbir/kurkumę lub cynamon
- Włożyć koszyczek, ułożyć w nim plastry cytryn, gotować 10 min/100°C/obr. 2
- Syrop i plastry cytryn pozostawić w naczyniu miksującym na ok. 10 min.
- Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, plastry cytryn przełożyć do 3-4 czystych i wyparzonych słoików następnie przelać do nich zawartość naczynia miksującego, natychmiast zakręcić, odstawić do ostudzenia.
Cytryny w syropie wykonanie
Porady
Najepiej przechowywać w lodówce. Jesli je zapasteryzujecie np. w piekarniku mogą stać na półkach w spiżari
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze