thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

CYTRYNY W SYROPIE

cytryny w syropie

  • 10 porcje cytryn, sztuk
  • 4 goździki
  • 4 plastrów imbiru świeżego
  • 1,5 szklanki wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 łyżki cynamonu, mielonego
  • 4 łyżki Miód

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Cytryny w syropie wykonanie
  1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, dodać wodę i goździki, sok z jednej cytryny i imbir/kurkumę lub cynamon
  2. Włożyć koszyczek, ułożyć w nim plastry cytryn, gotować 10 min/100°C/obr. 2
  3. Syrop i plastry cytryn pozostawić w naczyniu miksującym na ok. 10 min.
  4. Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki, plastry cytryn przełożyć do 3-4 czystych i wyparzonych słoików następnie przelać do nich zawartość naczynia miksującego, natychmiast zakręcić, odstawić do ostudzenia.

Porady

Najepiej przechowywać w lodówce. Jesli je zapasteryzujecie np. w piekarniku mogą stać na półkach w spiżari

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CYTRYNY W SYROPIE

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: