![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/g6h3znc6-b93fd-912405-f60be-178vwuf9/4e5fd598-a26b-483c-8da6-a39c5495734b/main/lany-chrust.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/g6h3znc6-b93fd-912405-f60be-178vwuf9/52a96802-469e-4e1a-9032-f59e6333955a/main/lany-chrust.jpg)
Składniki
LANY CHRUST
Przygotowanie ciasta na lany chrust
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- szczypty soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 3/4 szklanki mleka, można zamienić na roślinne
- 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczek spirytusu rektyfikowanego 96%
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miskującym. Zmiksować obr.4/30sekund
Rozgrzać olej (ok 3cm) na średniej patelni.
naszykować butelkę po małym napoju, w zakrętce wywiercić otwór o średnicy ok. 5mm
Przelać do butelki porcję masy. Wylewać, na rozgrzany olej, tworząc spiralki (od zewnątrz do wewnątrz).
smazyć na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Położyć na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?