

Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
LANY CHRUST
Przygotowanie ciasta na lany chrust
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- szczypty soli
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 i 3/4 szklanki mleka, można zamienić na roślinne
- 1/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczek spirytusu rektyfikowanego 96%
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu miskującym. Zmiksować obr.4/30sekund
- Rozgrzać olej (ok 3cm) na średniej patelni.
- naszykować butelkę po małym napoju, w zakrętce wywiercić otwór o średnicy ok. 5mm
- Przelać do butelki porcję masy. Wylewać, na rozgrzany olej, tworząc spiralki (od zewnątrz do wewnątrz).
- smazyć na złoty kolor. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Położyć na ręczniku papierowym. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Przygotowanie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze