thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 22/01/16
zmieniono dnia: 27/01/16

Składniki

kapusta

  • 4 goździki
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 łyżki cukru
  • 30 g smalcu
  • 250 g czerwonego wina
  • 50 g rodzynek
  • 500 g czerwonej kapusty, pokrojonej w kawałki
  • 40 g Suszonych śliwek, bez pestek
  • 20 g czerwonego octu winnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć śliwki, rozdrobnić 3s/obr. 7

    2. Dodać kapustę, rozdrobnić 12s/obr.4 kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia.

    3. Dodać rodzynki, czerwone wino, smalec, cukier, sól oraz goździki, gotować 45min/100°C /Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.1

    4.Dodać ocet, gotować 5 min/100°C /Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1 Przyprawić do smaku. Podawać na gorąco, jako dodatek do pieczeni i sosu.

Porady

Kapustę można przyżądzić bez smalcu. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Modra kapusta

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: