thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 18/04/15
zmieniono dnia: 18/04/15

Składniki

Muffinki

  • 100 g białej czekolady, połamanej na kawałki
  • 70 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 jajka
  • 200 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150 g mleka
  • skórka otarta z pomarańczy, lub skórka kandyzowana 2-3 łyżeczki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY
  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st. C. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami.

  2. Do włożyć czekoladę, rozdrobnić 8s/obr.6, dodać  masło, rozpuścić 4 min/70 st C/obr.1

  3. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajka, wymieszać 20s/obr.4

  4. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, skórke otartą z pomarańczy lub kandyzowaną i mleko, wymieszać 5s/obr. 4

  5. Ciasto nakładać rownomiernie do papilotek, piec 20-25 min w 180 st C. Muffinki podawać ciepła lub ostudzone. 

Porady

Zamiast skórki z pomarańczy można dodać, kandyzowaną pomarańczę lub skórkę z cytryny.

Owoce sparzyć przed otarciem skórki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: