thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
14min
Czas całkowity
14min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 27/12/14
zmieniono dnia: 27/12/14

Składniki

Migdały

  • 200 g migdały
  • 20 g wody
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • skórka pomarańczowa kandyzowana lub otarta z pomarańczy
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 10 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Migdaly w czekoladzie
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę białą oraz skórkę pomarańczową rozdrobnić 4s./obr.8-9.

    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać migdały, wodę, masło, cynamon i podgrzać 13 min./Varoma/Mieszanie"Mieszanie" . Pokrywka TM bez miarki - aby nadmiar wody mógł odparować.

    Migdały przełożyć na tacę i pozostawić do ostygnięcia. Gdy się skleją połamać.

Porady

Migdały można zrobić w różnych otoczkach - to zależy od wybranej czekolady. Ja zrobiłam je w białej !

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Migdały w czekoladzie

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 28, 2014 at 01:09

    Takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam... jutro napiszę, jak smakowały  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: