Składniki
Migdały
- 200 g migdały
- 20 g wody
- 1 tabliczka białej czekolady
- skórka pomarańczowa kandyzowana lub otarta z pomarańczy
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 10 g masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć czekoladę białą oraz skórkę pomarańczową rozdrobnić 4s./obr.8-9.
Do "Blokada naczynia miksującego" dodać migdały, wodę, masło, cynamon i podgrzać 13 min./Varoma/"Mieszanie" . Pokrywka TM bez miarki - aby nadmiar wody mógł odparować.
Migdały przełożyć na tacę i pozostawić do ostygnięcia. Gdy się skleją połamać.
Migdaly w czekoladzie
Porady
Migdały można zrobić w różnych otoczkach - to zależy od wybranej czekolady. Ja zrobiłam je w białej !
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Takiej kompozycji jeszcze nie próbowałam... jutro napiszę, jak smakowały
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Are you sure to delete this comment ?