thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 27/12/14
zmieniono dnia: 25/03/15

Składniki

Rolada

  • 1 bułka, około 100 g
  • śmietana 30%
  • 1 jajko
  • mak do panierowania
  • sól, pieprz, vegeta
  • 300 g filetu z dorsza
  • 100 g szpinaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Rolada rybna w makowej łusce
  1. Bułkę namaczamy w śmietanie 30%. Rybę odciskamy z wody. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy dorsza, jajko, odciśniętą bułkę, sól, pieprz, vegetę 30s/obr.8.

     

  2. 2/3 masy wykładamy do innego naczynia. Do 1/3 pozostałej w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodajemy szpinak i mieszamy 30s/obr. 4.

  3. Na folię aluminiową nasmarowaną olejem wykładamy białą masę, a na nią zieloną. Całość zwijamy w roladę. Posypujemy makiem. Zawijamy w folię aluminiową.

    Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wypełnaimy 7 miarkami wody. Zawiniętą roladę układamy na Varomie 25min./Varoma/obr. 1.

Porady

Rolada może być zarowno przystawką jak i dodatkiem do obiadu głównego. Jest bardzo smaczna. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rolada rybna w makowej łusce

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: