- TM 5
Składniki
potrzebne dodatkowo
- 1 talerz
- folia spożywcza
schab chrzanowy
- 1500 g wody
- 1 łyżeczka chrzanu
- 1,5 łyżeczki musztardy
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
- 1 łyżeczka tymianku suszonego
- 1 łyżeczka majeranku suszonego
- 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 goździki
- 10 g soli gruboziarnistej
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 4 ząbki czosnku
- 5 ziaren jałowca
- 1000 g schabu bez kości
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Schab umyć osuszyć ręcznikiem papierowym odstawić
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki pomijając wodę, musztardę i chrzan
zmiksować ok 15s/obr6
dodać chrzan i musztardę wymieszać 5s/ obr 2
Wlać wodę do naczynia miksującego
Pozostawić do całkowitego wystygnięcia nie rozwijając folii. Można pozostawić w Varomie lub na talerzu. Otworzyć zawartość dopiero po całkowitym wystudzeniu odlać płyn, który wyciekł z mięsa.
Smacznego!
Porady
Podawać jako dodatek do chleba lub do sałatek.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
bardzo dobry przepis
mięso kruche i świetnie doprawione !
Zrobiłam wczoraj,jest smacznym dodatkiem do chleba.Dziękuję za przepis☺Polecam☺
Super, bardzo dobry do chlebka
Bardzo dobry przepis. Polecam.
muszę wypróbowac.
Are you sure to delete this comment ?