Składniki
Sos:
- 1 łyżeczka miodu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 2 łyżki wody żródlanej
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- kilka listków świeżej bazylii
Łosoś:
- 150g łososia świeżego
- przyprawy: sól, pieprz, zioła
- sok z cytryny
- 1 mała cebula
Sałatka:
- sałata lodowa
- RUKOLA
- pomidorki koktailowe lub daktylowe
- oliwki
- Czerwona cebula
- kiełki
- ser: marynowane tofu
- przyprawy: sól, pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Łososia umyć, doprawić przyprawami, skropić cytryną, obłożyć cebulą i odstawić na 1 godz.
Przygotować sałatkę: sałatę lodową "porwać" na drobne kawałki, dodać rukolę, delikatnie posolić.
Pokroić oliwki, pomidorki na połowę, ułożyć na sałatach.
Cebule pokroić w "piórka", położyć na wierzch, dodać kiełki.
Na cebulę pokrojony w kostkę ser.
Przygotować sos:
miód wymieszać z musztardą, dodać wodę i oliwę, na końcu sos sojowy i drobno pokrojoną bazylię.
Łososia ułożyć na przystawce varoma, gotowaś 25 min./"Brak obrotów wstecznych" /obr. 2/temp. Varoma.
Ugotowanego łososia ułożyć na talerzu obok sałatki, sałatkę polać przygotowanym sosem.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
The author has shown creativity and originality in approaching the topic. strands hint
This recipe getting over it is top notch. It reminds me of my mother's cooking.
Łosoś na parze, zwany po polsku „Łosoś na parze”, to kulinarna 2048 cupcakes rozkosz, która zyskała popularność na całym świecie. To danie prezentuje naturalne smaki łososia, zachowując jednocześnie jego delikatną konsystencję, dzięki czemu jest ulubionym daniem wśród miłośników owoców morza. Gotowanie na parze to delikatna metoda gotowania, która zapewnia, że ryba pozostaje wilgotna, delikatna i aromatyczna.
What I learned here is interesting knowledge. Try out electron dash and see if you have the confidence to run fast while there are so many obstacles that keep popping up in front of you
Are you sure to delete this comment ?