thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Keto naleśniki z pastą z makreli

  • 2 porcje Jaja kurze – 2 sztuki (100 g)
  • 200 g Śmietanka 30% – 200 g
  • 1 łyżeczki Masło – 1 łyżeczka (5 g)
  • 50 g Cebula czerwona – 50 g
  • 80 g Makrela – 80 g
  • 20 g Majonez- 20 g
  • 1 szczypty Sól morska, pieprz do smaku
  • 1 łyżek Kiełki (lucerny) – 1 łyżka (5 g)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Keto naleśniki z pastą z makreli
  1. 1. Najpierw przygotowujemy naleśniki. Jaja i śmietanę przekładamy do naczynia miksującego,
    miksujemy 6 s/ obr. 5.
    2. Na rozgrzaną natłuszczoną masłem patelnie nakładamy porcję ciasta i smażymy z obu stron (około
    1.5 min jedna strona ).
    3. Naczynie miksujące myjemy. Wkładamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, rozdrabniamy 4 s/
    obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
    4. Dodajemy obraną makrelę, majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy 5 s/ obr. 5.
    5. Na naleśnikach rozsmarowujemy pastę z makreli i zawijamy w rulonik, posypujemy kiełkami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Keto naleśniki z pastą z makreli

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy