Czas przygotowania
12min
Czas całkowity
12min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Sałatka z makaronem, kaparami, rukolą i pesto z pietruszki i pestek dyni
- 45 g marchwi
- 50 g makaronu, suchego, bezglutenowy
- 50 g pomidorki cherry
- 30 g suszone pomidory, w zalewie
- 10 g kapary, konserwowe
- 20 g RUKOLA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Marchew obieramy i kroimy w słupki.
Do naczynia miksującego wlewamy 1000 ml wody. Na pokrywę naczynia miksującego nakładamy dolną część przystawki Varoma, przekładamy marchewki, gotujemy na parze 10 min/Varoma/obr. 1"Obroty wsteczne" . Zdejmujemy przystawkę Varoma na chwile na bok.
Do naczynia miksującego dodajemy makaron, zamykamy, nakładamy ponownie Varomę, gotujemy makaron zgodnie z czasem podanym na opakowaniu/Varoma/obr. wsteczne mieszanie. Makarony bezglutenowe to zazwyczaj około 8-10 min.
W międzyczasie pomidory koktajlowe kroimy na połówki, pomidory suszone w paseczki.
Zdejmujemy Varomę, marchewki przekładamy do miski.
Ugotowany makaron odcedzamy przy użyciu Varomy lub koszyczka, płuczemy zimną wodą, przekładamy do miski z marchewkami,
Dodajemy kapary, pomidory, pomidory suszone i rukolę i pesto, mieszamy dokładnie.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze