Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką
sałatka
- 2 ząbki ząbek czosnku
- 10 g papryczki chili, świeże
- 50 g Czerwona cebula
- 10 g olej sezamowy
- 120 g tofu, świeże
- 15 g olej kokosowy
- 120 g fasolka szparagowa mrożona
- 60 g marchwi
- 20 g sos sojowy
- 8 g sok z limonki
- 1 porcje kolendra, świeża
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy nie obrane ząbki czosnku, obieramy 15 s/ obr. wsteczne 4."Obroty wsteczne" Wyjmujemy skórki. To świetny sposób na obieranie czosnku zwłaszcza większych ilości
Dodajemy papryczkę chilli pokrojoną na kawałki, rozdrabniamy 5 s/ obr. 5. "Miksowanie" Zgarniamy kopystką na dno. Rozdrabniamy kolejne 5 s/ obr. 5."Miksowanie" Zgarniamy kopystką na dno.
Dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w 1-2 cm kawałki olej sezamowy. Smażymy 4 min/ 120°C/ obr wsteczne 0,5 bez miarki!"Podgrzewanie" "Obroty wsteczne"
W międzyczasie tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z wszystkich stron na patelni, aż się zarumieni i powstanie chrupiąca skórka.
Do podsmażonej cebuli i chilli dodajemy fasolkę szparagową (musi być mrożona,, nie świeża), marchew pokrojoną w słupki, sos sojowy, sok z limonki. Dusimy 4 min/ 120°C/ obr. wsteczne mieszanie."Obroty wsteczne" "Podgrzewanie"
Dodajemy tofu, mieszamy kopystką, przekładamy do miseczki, posypujemy kolendrą, możemy ozdobić cebulką dymką, orzeszkami, sezamem.
Pieczone tofu w stylu orientalnym z chilli i limonką
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
yummy color blind test