Składniki
szynka
- 2-3 kulki ziela angielskiego
- 2-3 liście laurowe
- 1 płaskich łyżek przyprawa do wieprzowiny
- 1 płaskich łyżek przyprawa uniwersalna z TM
- 2 płaskich łyżek sól ziołowa z TM
- 2 płaskich łyżek papryka ostra mielona
- 2 płaskie łyżki papryka słodka mielona
- 1000 gramów schabu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
mięso przeplukać i osuszyc ręcznikiem jednorazowym,
przyprawy wymieszać w misce, gotowe wetrzec w mięso, przykryć i schować do lodówki na kilka godzin,
przełozyc na folię spozywcza i zwinac ciasno, boki zawinąc pod spód (zawinać tak 3 razy w folię na koniec gumkami chwycic)
do naczynia nalać wody 1500g,tak przygotowane mieso włożyc do varomy i 85min/varoma/obr 1
po skonczeniu wyłączyć TM i zostawić na 10min w varomie,po tym czasie zdjąć z varomy odwina,wodę zlac i przykryc folia spozywczą do wystudzenia poźniej do lodówki
Porady
wodę z foli mozna zlac do słoiczka i wykorzystać do sosu
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam schab i wyszedł pyszny, kruchy, soczysty... Dziękuję za przepis.
no to próbujemy