![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/csdw3xdt-c5cd3-408395-f60be-d74s6g2s/2a5fcee7-5040-4207-b967-6e8c60477559/main/dorsz-w-zalewie.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/csdw3xdt-c5cd3-408395-f60be-d74s6g2s/13865915-8f83-43cb-9f4e-0ccff915cbd7/main/dorsz-w-zalewie.jpg)
- TM 6
Składniki
DORSZ W ZALEWIE
- 800 gramów usmażonych filetów dorsza
- 300 gramów ogórka konserwowego
- 300 gramów cebuli
ZALEWA
- 1/2 litra wody
- 6 łyżek octu
- 1 MT oleju
- 3 łyżki Ketchupu
- 200 gramów koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 2 liście laurowe
- 6 kulek pieprzu czarnego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, ogórki - rozdrobnić 5 s /obr. / poz. 5 i przełożyć do miseczki.
W"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki na zalewę i zagotować - czas 8 min, temp.100 stopni C.
W słoiku układać na przemian rybę i ogórki z cebulą.
Zalać wszystko gorącą zalewą i zakręcić słoik.
Wstawić do lodówki na 24 godziny.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?