thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

DORSZ W ZALEWIE

  • 800 gramów usmażonych filetów dorsza
  • 300 gramów ogórka konserwowego
  • 300 gramów cebuli

ZALEWA

  • 1/2 litra wody
  • 6 łyżek octu
  • 1 MT oleju
  • 3 łyżki Ketchupu
  • 200 gramów koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 liście laurowe
  • 6 kulek pieprzu czarnego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć cebulę, ogórki - rozdrobnić 5 s /obr. / poz. 5 i przełożyć do miseczki.
    W Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki na zalewę i zagotować - czas 8 min, temp.100 stopni C.
    W słoiku układać na przemian rybę i ogórki z cebulą.
    Zalać wszystko gorącą zalewą i zakręcić słoik.
    Wstawić do lodówki na 24 godziny.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

DORSZ W ZALEWIE

Wydrukuj:

Komentarze