thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy

Składniki

MARYNOWANA BIAŁA RZODKIEW

  • 1 średniej wielkości rzodkiew biała
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 2 ząbki czosnku
  • 60 gramów cukru
  • 125 gramów octu ryżowego
  • 70 gramów wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Rzodkiew umyć obrać, pokroić w cienkie plastry i ułożyć w słoiku.
    Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki według podanej kolejności, podgrzać - czas - 5 minut / temp. 100 stopni C / obr. poz 1
    Zalewę przelać do słoika z rzodkwią, zakręcić słoik i odstawić 12 godzin. Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MARYNOWANA BIAŁA RZODKIEW

Wydrukuj:

Komentarze

  • maja 14, 2024 at 17:33

    Marynowanie białej rzodkiewki – nigdy o tym nie myślałem! Z musztardą, czosnkiem, cukrem i octem ryżowym posiłek ten brzmi wyjątkowo i smacznie. Jestem podekscytowany testowaniem! Dziękuję za dokładne wskazówki, szczególnie za podpowiedź dotyczącą używania koszyka geometry dash zamiast miarki w wyższych temperaturach. Takie drobne wskazówki kuchenne robią różnicę. Chętnie spróbuję po 12 godzinach marynowania.

  • lutego 2, 2021 at 18:12

    Smile

  • listopada 6, 2020 at 23:14

    Agary:Bardzo się cieszę ,że smakuje tmrc_emoticons.)
    Ja dodaję plasterki marynowanej rzodkwi do mięs, serów, kanapek i pizzy po wyjęciu jej z piekarnika. Pycha. Polecam tmrc_emoticons.)

  • listopada 6, 2020 at 18:48
    4.0

    To znów ja tmrc_emoticons.;) Po kilku kolejnych dniach następna degustacja. Rzodkiew z zalewą stala w lodówce. I bomba! Przeszła aromatem zalewy i słodyczą. Jest niezła! Dzisiaj jako dodatek do kanapki z żółtym serem. Mój wniosek: 1 dzień to zdecydowanie za mało, żeby wydobyć atrakcyjność "przetworu". Polecam odczekać przynajmniej kilka dni, zanim się zacznie konsumować tmrc_emoticons.)

  • listopada 5, 2020 at 11:51

    Agary:
    Dziękuję za opinię tmrc_emoticons.)

  • listopada 4, 2020 at 14:14
    4.0

    Jestem po degustacji. Moje wrażenia: mocno octowe, mimo użycia octu ryżowego. Dla wielbicieli grzybków marynowanych i innych octowych przetworów, mocnych w smaku, na pewno będzie starzał w 10! Dla mnie za intensywne, zbyt ostre jako całość. Ale to kwestia gustu. Przepis na pewno ciekawy i wart wypróbowania.

  • listopada 2, 2020 at 15:38

    Jestem ciekawa czy marynata będzie smakowała tmrc_emoticons.)?
    Czosnek można umieścić w słoiku z plasterkam rzadkwi, albo umieścić w zimnej wodzie i gotować z przyprawami i wówczas jego smak i aromat przejdzie do zalewy tmrc_emoticons.)

  • listopada 1, 2020 at 17:48

    Zrobione! Czekam do jutra z niecierpliwością tmrc_emoticons.) Miałam kilka pomniejszych rzodkwi, co chyba nie powinno robic różnicy. Zastanawiałam się, co zrobić z czosnkiem: czy umieścić w słoiku z pasterkami rzodkwi, czy zagotować z zalewą? Zdecydowałam się na pierwszą opcję. Czy słusznie?