







Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
40
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 08/12/20
zmieniono dnia: 08/12/20
Składniki
FARSZ
- 20 gramów masła
- 150 gramów pieczarek świeżych, wyczyszczonych
- 120 gramów białej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 białka kurzego
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1/3 łyżeczki soli
CIASTO
- 250 gramów mąki pszennej
- 1 żółtko kurze
- 25 gramów świeżych drożdży
- 125 gramów masła
- 90 gramów mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki, rozdrobnić - czas 5 s /obr. poz. 5.
Wszystko dusić 5 min/ Varoma /obr. poz. 1.
Farsz przełożyć na sitko i wystudzić. - W
"Blokada naczynia miksującego" umieścić wszystkie składniki na ciasto, wyrabiać 2 min, obr. poz.
"Ciasto"
Ciasto rozwałkować, wyciąć szklanką krążki i na tak przygotowane ciasto nałożyć farsz.
Formować pierożki, z wierzchu posmarować 1/2 białka i piec w piekarniku - czas ok. 15 minut, 200 stopni C.
FARSZ:
CIASTO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Smacznego