thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
400 g
Poziom
Łatwy

Składniki

SMALEC Z FASOLI ZE SKWARKAMI

  • 40 g cebuli, obranej przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g jabłek, obranych przekrojonych na pół bez gniazd nasiennych
  • 20 g oleju
  • 250 g białej fasoli, z puszki, puszka 400 ml
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1/2 łyżeczki oregano, suszonego
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki magi
  • 1 i 1/2 łyżeczki kozieradki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę i czosnek 3 s/obr. 5.
    Kopystką zgarnąć wszystko ze ścianek.
    Dodać jabłko 2 s/obr. 5.
    Wlać olej 3 minuty/Varoma/obr. 2.
    Dodać fasolę i wszystkie przyprawy oprócz kozieradki 1 minuta/obr. 5.
    W razie potrzeby wszystko zgarnąć kopystką ze ścianek i czynność powtórzyć.
    Dodać kozieradkę 10 s/obr. 4.
    Smalec podawać z pieczywem
    Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

SMALEC Z FASOLI ZE SKWARKAMI

Wydrukuj:

Komentarze