![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/676dd36f-25d2-475a-9956-17c4919a954f/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/22f72926-72fb-45b2-9538-dce1416881a4/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/d32010d8-484a-4e05-b9b4-3ba4ff95d2e6/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/b81aa84d-7634-416d-b4b0-56263f470f6c/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/707cb02c-fb4b-40a0-a437-19e89f46c59a/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 6](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/b490ff30-81bd-475e-9f22-5c4df5663102/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
![thumbnail image 7](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/ipeus4cj-c5cd3-658409-f60be-8nufmv8d/56954658-f2de-4cd0-9d2f-07bc2c9d7ae7/main/smalec-z-fasoli-ze-skwarkami.jpg)
Składniki
SMALEC Z FASOLI ZE SKWARKAMI
- 40 g cebuli, obranej przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 80 g jabłek, obranych przekrojonych na pół bez gniazd nasiennych
- 20 g oleju
- 250 g białej fasoli, z puszki, puszka 400 ml
- 0,5 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 1/2 łyżeczki oregano, suszonego
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki magi
- 1 i 1/2 łyżeczki kozieradki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę i czosnek 3 s/obr. 5.
Kopystką zgarnąć wszystko ze ścianek.
Dodać jabłko 2 s/obr. 5.
Wlać olej 3 minuty/Varoma/obr. 2.
Dodać fasolę i wszystkie przyprawy oprócz kozieradki 1 minuta/obr. 5.
W razie potrzeby wszystko zgarnąć kopystką ze ścianek i czynność powtórzyć.
Dodać kozieradkę 10 s/obr. 4.
Smalec podawać z pieczywem
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wyszedl pyszny, ale nie dodałam cebuli, zwiększyłam czosnek /2 zabki/
Are you sure to delete this comment ?