Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
5min
porcja/porcje/porcji
400
g
Poziom
Łatwy
Składniki
SMALEC Z FASOLI ZE SKWARKAMI
- 40 g cebuli, obranej przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 80 g jabłek, obranych przekrojonych na pół bez gniazd nasiennych
- 20 g oleju
- 250 g białej fasoli, z puszki, puszka 400 ml
- 0,5 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 1/2 łyżeczki oregano, suszonego
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki magi
- 1 i 1/2 łyżeczki kozieradki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić cebulę i czosnek 3 s/obr. 5.
Kopystką zgarnąć wszystko ze ścianek.
Dodać jabłko 2 s/obr. 5.
Wlać olej 3 minuty/Varoma/obr. 2.
Dodać fasolę i wszystkie przyprawy oprócz kozieradki 1 minuta/obr. 5.
W razie potrzeby wszystko zgarnąć kopystką ze ścianek i czynność powtórzyć.
Dodać kozieradkę 10 s/obr. 4.
Smalec podawać z pieczywem
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Wyszedl pyszny, ale nie dodałam cebuli, zwiększyłam czosnek /2 zabki/