thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1.5-1.7 kg fileta z indyka
  • puszka brzoskwiń
  • średnia cebula
  • strączek papryki chili
  • 1/2 łyżeczki suszonej szałwii
  • 2 -3 gałązki tymianku
  • cytryna
  • jajko ,olej, cukier ,sól
  • biały pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. MIĘSO OPŁUCZ OSUSZ NATNIJ NOŻEM TAK,ABY DAŁO SIĘ ROZŁOŻYĆ JAK KSIĄŻKA. SKROP SOKIEM Z CYTRYNY , OPRUSZ SOLĄ I PIEPRZEM.CEBULKĘ I PAPRYCZKĘ CHILI POSIEKAJ W NACZYNIU CZAS 12S.OBR.POZ.4. WYCIĄGNIJ Z NACZYNIA I PODSMAŻ NA OLEJU. Z BRZOSKWINI ODLEJ SYROP, WRZUĆ JE DO NACZYNIA MIKSUJĄCEGO RAZEM Z PODSMAŻONĄ CEBULKĄ I PAPRYCZKĄ . WBIJ JAJKO. CAŁOŚĆ ZMIKSUJ NA GŁADKĄ MASĘ, CZAS 20S.OBR.POZ.7-8. DOPRAW SOLĄ I PIEPRZEM ORAZ ODROBINĄ TYMIANKU.MASĘ BRZOSKWINIOWĄ ROZSMARUJ NA MIĘSIE. ZWIŃ ROLADĘ,ZWIĄŻ NICIĄ KUCHENNĄ. Z WIERZCHU MIĘSO OPRUSZ SOLĄ,SZAŁWIĄ I TYMIANKIEM. UŁÓŻ W FORMIE ŻAROODPORNEJ. SKROP OLEJEM. WSTAW DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIECZ 50-60 MINUT W TEMP. 190 ST. PRZED PODANIEM POSYP STARTĄ SKURKĄ Z CYTRYNY.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Świąteczna rolada z indyka

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: