thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1 MT ZMIELONYCH MIGDAŁÓW BEZ SKÓRKI
  • 1 MT RODZYNEK
  • 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 15 DKG SPARZONEGO I ZMIELONEGO MAKU
  • 3-4 ŁYŻKI MIODU
  • 5 DKG MASŁA
  • FARSZ:
  • 560 G MĄKI PSZENNEJ
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • 1 JAJKO
  • 2 1/2 MT CIEPŁEJ WODY
  • CIASTO:
  • ŁYŻKA SMAŻONEJ SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO NACZYNIA WG PODANEJ KOLEJNOŚCI ,WYRABIAĆ-CZAS 1 MIN,OBR. POZ. INTERWAŁ CIASTO WYJĄĆ ROZWAŁKOWAĆ ZAGNIEŚĆ PIEROGI.NASTĘPNIE ROZPUSZCZAMY MASŁO Z MIODEM CZAS 4 MIN. OBR. POZ. 2 VAROMA .WSYPUJEMY MAK I DODAJEMY CUKIER PUDER ORAZ BAKALIE I SKÓRKĘ POMARAŃCZY I WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY CZAS 3 MIN. OBR. POZ. 3-4 WSTECZNE. CIASTO NAPEŁNIĆ FARSZEM WRZUCAĆ NA WRZĄCĄ I OSOLONĄ WODĘ GOTOWAĆ OK. 3 MIN OD MOMENTU WYPŁYNIĘCIA NA POWIERZCHNIĘ WODY. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

WIGILIJNE PIEROGI Z MAKIEM

Wydrukuj:

Komentarze