thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

  • 4 FILETY Z ŁOSOSIA
  • 2 marchewki, POKROJONE W ZAPAŁKI
  • 3 ŁYŻKI MASŁA
  • SÓL
  • PIEPRZ
  • PESTO: 100 G LIŚCI ŚWIERZEJ BAZYLI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 6 ŁYŻEK TARTEGO PARMEZANU
  • 1/4 SZKLANKI ORZESZKÓW PINIOWYCH
  • 1/2 SZKL.OLIWY Z OLIWEK

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. DO NACZYNIA WRZUCIĆ BAZYLIĘ, CZOSNEK,PARMEZAN,I ORZESZKI PINIOWE, I ZMIKSOWAĆ WSZYSTKO CZAS 20S OBR.POZ.5-6 ABY POWSTAŁ JEDNOLITY KREM. STOPNIOWO DOLEWAĆ OLIWĘ WCIĄŻ UCIERAJĄC CZAS 15S OBR. POZ.4-5.NA MAŚLE EKKO PRZESMAŻYĆ CUKINIĘ Z MARCHEWKĄ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM . NA KWADRACIE PERGAMINU POŁOŻYĆ FILET Z ŁOSOSIA,POSMAROWAĆ1-2 ŁYŻEK PESTO I POSYPAĆ MARCHEWKĄ Z CUKINIĄ.ZŁOŻYĆ PERGAMIN NA PÓŁ I ZWINĄĆ BRZEGI TAK ABY POWSTAŁ ZAMKNIĘTY PIERÓG.POWTÓRZYĆ ZE WSZYSTKIMI FILETAMI .DO NACZYNIA WLAĆ 1 LITR WODY , ZAMKNĄĆ NACZYNIE I ZAGOTOWAĆ WODĘ  CZAS 10 MIN.OBR. POZ. 1.NASTĘPNIE UŁOŻYĆ ŁOSOSIA NA WAROMIE I PAROWAĆ CZAS 15 MIN. OBR. POZ. 1.5.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

ŁOSOŚ PESTO W PERGAMINIE

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: