thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15h 0min
Czas całkowity
35h 0min
porcja/porcje/porcji
14 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 27/10/14
zmieniono dnia: 15/05/15

Składniki

burgery

  • 1 ząbek czosku, obrany
  • 1 cebula, obrana
  • 1 mała marchewka, pokrojona
  • 1 mała cukinia, pokrojona
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1,5 łyżki musztardy francuskiej, z ziarnami gorczycy
  • 4 gałązki natki pietruszki zielonej
  • sól i pieprz do smaku
  • 500 g piersi z kurczaka, pokrojone na kawałki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Umieścić warzywa i pietruszkę w naczyniu miksującym.

    2. Miksować 6 sek./obr. 9 Za pomocą kopystki zgarnąć składniki ze ścianek naczynia.

    3. Dodać kawałki piersi kurczaka, musztardę, miód i przyprawić do smaku.

    4. Miksować do połączenia składników obr. 7

    5. Uformować 14 małych burgerów.

    6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20 min lub smażyć na patelni na średnim ogniu.

Porady

Ze względu na zawartość miodu, burgery magą przywierać i bryzgać podczas smażenia na patelni. Jeśli tak się stanie zmniejszyć temperaturę.

Przepis pochodzi ze strony:  //www.trtlmt.com.au/honey-mustard-chicken-bites/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Burgery miodowo-musztardowe z kurczaka

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 23, 2016 at 12:52
    4.0

    Masa była bardzo rzadka więc dodałam jajko oraz bułkę tartą. Piekłam w piekarniku. Smak wszystkim nam odpowiadał - zdecydowanie słodkawy. Przygotowanie błyskawiczne - przepis po niewielkich modyfikacjach dodaję do ulubionych tmrc_emoticons.)

  • kwietnia 9, 2016 at 17:00
    4.0

    Przepis ogólnie bardzo fajny, ale nastepnym razem zrobie jednak bez miodu.

  • czerwca 2, 2015 at 13:21

    Wypróbowałam wczoraj, jako pierwsze moje danie zrobione w Termomixe  tmrc_emoticons.) PYSZNE!

    Proponuję troszkę mniej miodu, a więcej musztardy, jednak jest to kwestia preserencji tmrc_emoticons.;)

     

  • grudnia 14, 2014 at 12:50

    wyszły pyszne, rzeczywiście obroty najlepsze 4 sek/obr 5

  • grudnia 3, 2014 at 18:52
    5.0

    tmrc_emoticons.) Ja warzywa rozdrabniam 4 sek/obr 5, masa wówczas nie jest rzadka. a burgery są dietetyczne i pyszne Love

  • grudnia 2, 2014 at 15:07
    5.0

    Piekłam w piekarniku, bo masa jest zbyt rzadka aby smażyć kotleciki, niemniej jednak lekko słodkawy i warzywny smak burgerów wszyskim w rodzinie odpowiadał. Coś innego, ale smacznego. Do tego podpiekłam na czystej patelni przkrojone na pół bułki, dodałam sałatę, i różne warzywa. Wyszła zdrowa przekąska. tmrc_emoticons.;)

  • października 29, 2014 at 18:54

    przepis wypróbowałam...i prawdę mówiąc spodziewałam się innych smaków,

    oczekiwałam, że miód i musztarda będą bardziej wyczuwalne, a dominował smak warzyw, które przez fakt, że nie były wcześniej podduszone, okazały się dominujące

    burgery przygotowałam w piekarniku, bo po zmiksowaniu wszystkich składników masa była dość rzadka i cięzko z niej było formować burgery.....łyżką nakładałam masę na blachę tworząc burgerowe placki

    może gdyby do przepisu dodać cukinię bez mokrego miąższu z pestkami, masa nie byłaby tak mało spójna

    po upieczeniu placko-burgery miały dobrą, zwartą konsystencję i nie były suche

    ....danie w wersji pieczonej w piekarniku jest bardzo dietetyczne  tmrc_emoticons.;)

     

     

  • października 28, 2014 at 07:45
    5.0

    Witam. Przepis dodaję do wypróbowania . Pozdrawiam