



Składniki
Składniki na ciasto:
- 4 jajka
- 200 g cukru
- 1 cukier waniliowy
- 200 g mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Składniki na krem:
- 500 g serka mascarpone
- 60 g cukru
- 100 g płatków migdałowych
- 100 g wiórek kokosowych
- 3 łyżki dżemu porzeczkowego
- 6 kulek rafaello
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Biszkopt - do naczynia włożyc cukier i zmielić czas 10 sekund, obr.poz. Turbo. Nastepnie założyć motylek i włożyć jajka i ucierać czas 1 minuta, obr.poz.3, temp 45 stopni. Nastepnie temperaturę wyłaczyć i jeszcze ucierac przez 1 minutę, obr.poz.6.
Zdjąć motylek, dodać resztę składników i wymieszać czas. 20 sek, obr.poz.3.
Ciasto wyłożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie w kształcie serca) i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krem - do naczynia wkładamy serek mascarpone, 50 g migdałów i 100 g wiórek kokosowych i miksujemy czas 1 minuta obr.3.
Biszkopt przestudzić, przekroić na pół wzdłuż.Biszkopt nasączyć esencją herbacianą wymieszaną z 3 łyżkami nalewki wisniowej lub innym alkoholem, psmarować dzemem porzeczkowym i wyłożyć 2/3 kremu, nastepnie przykryć drugim płatem biszkopta i zrobic na wierzchu małe dziurki nożem i nasączyć, wyłozyć resztę kremu rozsmarowując także po bokach. Wierzch ciasta posypac pozostałymi migdałami, każdą kulkę rafaello przekroić na pół i ułozyć na cieście. Schlodzic w lodówce.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jaka tortownica????? Czy o średnicy 22cm bedzie dobra?
NIEPOKORNA
Eluniu
zawsze do usług
zrobisz Rodzince na niedzielny podwieczorek
pozdrawiam serdecznie 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Oj, oj kusisz dziewczyno
I jek mamy się odchudzać? Najpierw konkurs i Święta, teraz kulinarna twórczość nas ogarnęła
A torcik i tak wypróbuję, bo uwielbiam to połączenie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Grazynko jest pyszny. Polecam
dziekuje za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Marzenko jeżeli ten torcik smakuje tak jak wygląda ,to nie dziwię się, że szybko znikał z talerza
Pozdrawiam serdecznie
Dziekuje Gabrysiu
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Oj Aniu powiem Ci, że wyszedł pyszniutki i szybko zniknął z talerza
ja uwielbiam migdały i kokosy i stąd bardzo lubię kulki rafaello
polecam
dziekuję za komentarz i pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Migdały... kokos...oj o tej godzinie oglądać takie przepisy to niebezpieczne... ja już mam na niego smaka ;o) Pozdrawiam.
;o)