thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 21
przez magi1
opublikowany: 02/22/14
zmieniono dnia: 03/3/14

Składniki

  • 1 opakowanie biszkoptów

masa serowa

  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 120 g cukru pudru
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 g serka mascarpone
  • 500 g twarogu

masa owocowa

  • 40 g cukru pudru
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 500 g owoców (u mnie mrożone jagody i porzeczki)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy owoce (ja miałam mrożone i trzeba je najpierw rozmrozić) i miksujemy z cukrem pudrem obr. 4 czas 15 sek. W 150 ml gorącej, przegotowanej wody rozpuszczamy 2 galaretki i chwilkę schładzamy, nastepnie wlewamy do owoców i mieszamy obr.4 czas 15 sek. Masę owocową przelewamy do okrągłej miski lub blaszki okrągłej wyłożonej folią ( ważne jest aby miska była zbliżona wielkością do okrągłej tortownicy - u mnie średnica 24 cm, miska powinna być mniejsza niż tortownica, ponieważ masę owocową będziemy umieszczać w środku ciasta) i wkładamy do lodówki do stężenia na 2-3 godziny. Można przygotować masę owocową wieczorem a na drugi dzień dokończyć ciasto.

    Do czystego naczynia wkładamy twarożek, masę mascarpone, jogurt i cukier puder i miksujemy obr. 5 czas 30 sek., pomagamy kopystką. W 100 ml gorącej wody rozpuszczamy żelatynę, chwilkę studzimy i dodajemy do masy, mieszamy obr.5 czas 30 sek, pomagamy kopystką.

    Jeżeli przygotowujemy masę owocową w blaszce wyłożonej folią to wykładamy i na blaszkę kładziemy biszkopty, wykładamy połowę masy serowej, na to wykładamy masę owocową (aby łatwiej było ją przenieść możemy podzielić masę na 4 części i ułozyć na masę serową) i przykrywamy resztą masy serowej.

    Schłądzamy w lodówce 2-3 godziny albo pozostawiamy na całą noc.

    Dekorujemy według własnego uznania, można ubic śmietanę, zrobić galaretkę lub inne ozdoby tmrc_emoticons.-)

    Ciasto jest orzeźwiające i mało słodkie a pyszne tmrc_emoticons.-)

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Porady

[[wysiwyg_imageupload:2049:]][[wysiwyg_imageupload:2048:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Serniczek z niespodzianką :-)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?