- TM 31
Składniki
MASA CZEKOLADOWA
- 1 skórka otarta z pomarańczy
- 250 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 250 g cukru
- 6 jaj
BITA ŚMITANA Z MALNAMI
- 330 g ŚMIETANY30 PROCENTOWEJ, SCHŁODZONEJ
- 250 g malin świeżych lub mrożonych
CIASTO
- opakowania Ciasta francuskiego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć oddzielone białka jaj i ubić z motylkiem obr3 na sztywną pianęi wyłożyc do miseczki.Do naczynia włożyć zółtka i ubić z pozostałą porcją cukru z motylkiem na obr3 ..Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć połamaną czekoladę i rozdrobnić obr 7 czs 5 sek włozyć miękkie masło rozpuścić w tem p 60 stopni czas5 min.dodać masę żółtkowa otarta skórkę z pomarańczy,a następnie pianę z białek i lekko wymieszać obr"Mieszanie" z kopystką .
Ciastem wyłozyć blaszke do tarty, na ciasto wylać mus czekoladowy.wstawic do nagrzanego piekarnika i piec 25 min.
ubić śmietanę na szyywno wyłożyć na przestudzoną tartę ,ułożyć maliny i smacznego
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
MASA CZEKOLADOWA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pycha
Dziękuję na pewno spróbuje ja zrobic.
Srednica 26 cm pozdrawim
A rozmiar blachy? Jaki został wzięty pod uwagę w tym przepisie?
Wygląda pysznie Małgosiu dodaje do wypróbowania pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Dzieki Malgosiu za blyskawiczna odpowiedz Przygotuje w najblizsze dni, dam znac jak wyszlo
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Śmiało bez obaw nie rozleci się jedyna rada to to by nie używać formy ze szkła /nie wiem jak sprawdza się silikon bo nie piekłam w tego typu formie/nalepiej klasyczna metalowa chodzi o to by dobrze podpiekł się spód bo wylewam mus czekoladowy na surowe ciasto. myśle ,ze w przypadku użycia do pieczenia formy szklanej najpierw lekko podpiec ciastoi na podpieczone włożyć czekoladową masę pozdrawiam i smacznego
Zapowiada sie smacznie, do wypròbowania Latem robie czesto tarta z owocami, bo swieza, ale z ciastem francuskim... ? Musze zobaczyc, zazwyczaj robie "pasta frolla", kruche ciasto, lekko "piaskowe", specjalne na tarte owocowa na zimno. Nie rozleci sie na ciescie francuskim ? Jest takie delikatne, cieniutkie... ? Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Are you sure to delete this comment ?