- TM 21
Składniki
marynata do łososia
- 200 g buraków, obrane pokrojone na kawałki
- 200 g świeżego startego chrzanu
- 300 gałązek cukru
- 200 g soli gruboziornistej
- 2000 g cały filet ze skórą
- 2 łyżki kopru włoskiego
- 2 łyżki pieprzu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy wszystkie składniki marynaty oprócz łososiamiksujemy 20sek obr 8-9.
Lososiaumieszczmy skóra do dołu w brytwannie lub innym dużym naczyniu.Nakładamy na rybę marynatę i zkrywamy szczelnie folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 3 dni.
Po tym czasie zmywamy dokładnie marynatę i osuszmy rybę ręcznikiem papierowym.Przed podaniem kroimy w cienkie plastryPrzybieramy cyrryną i koperkiem.
Marynowany łosoś to typowe skandynawskie danie.Burak barwi łososia na piekny kolor i nadje mu słodkawy ziemisty posmak .Można wykonać danie z połowy porcji jednakże warto pokusic się na "całość"bowiem resztę można zamrozić jeśli coś zostanie .jest to porcja dla 16-20 osób.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Thank you for sharing your detailed recipe for Scandinavian smoked salmon. Your instructions are clear Death By AI and helpful, making it easy for me to prepare this wonderful dish at home.
Fresh dishes help ensure the naturalness of the meat, adding lemon to remove the fishy taste of the fish. Jummy and enjoy getting over it game.
gałązki cukru - prosze o wyjasnienie? Pozdrawiam
radekfoto
Are you sure to delete this comment ?