- TM 31
Składniki
Krem z avokado
- 2 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
- 1 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki miodu
- 4 avokado (wydrążony miąższ)
Dżem dyniowy
- 3 łyżeczki cukier żelujący/agar
- sok z 1 cytryny
- 250 g jabłek
- 150 g cukru
- 500 g dyni
Biszkopt ryżowy
- 150 g cukru
- 1 cukier wanilinowy
- 340 g kleiku ryżowego (2 opakowania)
- 6 całych jajek
- 300 g masła lub margaryny bezmlecznej
- 2 łyżeczki sody lub proszku do piecznia
- 4 łyżki wiórek kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie krążki złożyć razem, jeden na drugim i dowolnie udekorować.
Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć obraną dynię, pokrojoną w kostkę, cukier rozdrobnić 30sek/obr10. Dodać jabłka pokrojone w ćwiartki oraz agar (zdrowszy i po wielokrtnym podgrzaniu zachowuje właściwości żelujące). Gotowć 10 min temp. varoma. Dodać sok z cytryny, zmiksować 50 sek /obr 10. Przestudzić dżem i posmarowć każdy krążek oddzielnie.
Do "Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, zmielić na puder: 6 sek /obr10. Wbić jajka, utrzeć 30 sek/obr 6. Dodać pozostałe składniki i ucierać przy pomocy kopystki 20 sek /obr5 . Masę podzielić na 4 równe części. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec każdy krążek oddzielnie 7-10 min. w temp 170 stopni.
Całość
Dżem dyniowy
Biszkopt ryżowy
Porady
Tort polecam dla osób będacych na diecie bezglutenowwej i bezmlecznej.Rowniez jaja kurze mozna zastapić przpiórczymi jesli ktoś nie może jaj kurzych ,wówczas nalezy zwiększyc ich ilość do 9 szt.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
brzmi super, dodaje do kolekcji))
Alicj@