Składniki
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko kurze
- 300 g twarogu
- 40 g rodzynek
- 1 cukier waniliowy
- 40 g cukru
- 50 g śmietany
- cukier brązowy i cynamon do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia wkładamy twarożek, śmietanę, cukier i cukier waniliowy, żółtko (białko pozostawiamy do posmarowania ciastek) i miksujemy czas 20 sek, obr.3, następnie dodajemy rodzynki i mieszamy czas 10 sek, obr.2.
Gotowe ciasto francuskie dzielimy na 8 części, na każdy kawałek nakladamy farsz w taki sposób, aby brzegi zostały bez nadzienia, składamy na pół i sklejamy zawijając brzegi do środka. Każdy kawałek smarujemy białkiem, posypujemy cukrem brązowym i cynamonem i na każdym kawałku robimy dwa nacięcia nożem na środku.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 210 stopni przez 25 minut.
Smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zdjęcie mówi samo za siebie, szybko i smacznie. Na pewno będzie powtórka [[wysiwyg_imageupload:2719:]]
Ilonko u mnie też szybko znikają a z brzoskwinią spróbuję dziękuję i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
U mnie te ciasteczka tez mają powodzenie szybko znikają Nie umiem sama zrobić ciasta francuskiego więc też kupuję gotowe , a nadzienie twarożkowe pycha , robię też wersję z brzoskwiniami z puszki -polecam
Bardzo się cieszę Aniu, że smakowały dziękuję za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Maguś zrobiłam wczoraj twoje ciasteczka zniknęły w jednej sekundzie dzisiaj robie powtórkę, bo tak wszystkim smakowały i to podwójną porcję bo rodzinka przychodzi na kawkę polecam wszystkim
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Pyszna przekąska na podwieczorek
Witam Cię bardzo serdecznie polecam te ciacha są szybkie i pyszne ja korzystam z gotowego ciasta francuskiego kupionego w sklepie dostaniesz go bez problemu daj znać jak smakowały Ci ciacha pozdrawiam
Możesz też spróbować zrobić ciasto z przepisu Verci http://przepisownia.pl/przepisy/ciasto-francuskie-pasta-sfoglia-szybsza-wersja/443080
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witam
Jestem nowym użytkownikiem, thermomix mam dopiero miesiąc. Nie jestem dobrą kucharką, ale z thermomiksem zaczyna mi wychodzić gotowanie. Przepis twój wypróbuję, tylko nie mam przepisu na ciasto francuskie. Pozdrawiam Helena
babcia Hela
Już pakuję i wysyłam gołębiem pocztowym za chwilkę bedziesz miała życzę smacznego
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję