thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (500 g)
  • 250 ggórskich płatków owsianych
  • 50 gsuszonej żurawiny
  • 50 g rodzynek
  • 75 g wiórków kokosowych
  • 125 gmieszanki nasion (słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane)
  • 125 g niesolonych fistaszków

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Podgrzewam mleko w naczyniu - 5 minut 50 stopni obroty 2,następnie w osobnym naczyniu mieszam wszystkie
    suche składniki i wsypuję do ciepłego mleka i nastawiam obroty 2 - 15 sekund. Tak przygotowaną masę przekładam na formę do
    pieczenia (formę wykładam papierem do pieczenia).


    Piekę ok 1 godziny w temperaturze 130 stopni, po wyciągnięciu z
    piekarnika czekam ok 15-20 minut i wtedy z masy kroje batony.
    Przeciętnie wychodzi ok 20 batonów.


    Daję to dzieciom na drugie śniadanie lub podwieczorek a samo często jem taki baton na śniadanie.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Baton śniadaniowy musli

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: