thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

1 bochenek

  • 450 g mąki
  • 1 łyżeczki cukru
  • 100 g mleka
  • 25 g drożdży świeżych
  • 0,1 litra puree z dyni
  • 1 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Drożdże, mleko, cukier i jedną łyżkę mąki te składniki umieszczamy w naczyniu Thermomix i mieszamy czas 3 min/temp. 37 stopni/obr.3. Czekamy 15 minut do wyrośnięcia zaczynu a następnie umieszczamy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto – czas 3 min/poz. Thermomix/Interwał.

    Pozostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia a następnie ponownie wyrabiamy ciasto – czas 1 min/poz. Thermomix/Interwał. W tym czasie musimy sprawdzić czy ciasto jest dobrej konsystencji i łatwo będzie odchodziło od ręki – jeżeli nie dosypujemy trochę mąki.

    Następnie wyciągamy ciasto i umieszczamy bo w brytfance. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i w takiej temperaturze pieczemy 10 min, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze 30 min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb dyniowy

Wydrukuj:

Komentarze