thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 300 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • połówki migdałów obranych ze skórki
  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjatkiem migdałów,wymieszać 40 sek/obr 5.Z ciasta uformować kulę,włożyć na 30 min. do lodówki.

    2.Nagrzać piekarnik do 180 st.C

    3.Ciasto rozwałkować,formować ciastka w kształcie palców,w miejsce paznokci wciskać migdały.

    4.Piec na złoty kolor.

    -----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Paluchy Wiedźmy

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 31, 2018 at 19:05
    2.0

    Wlasnie zrobilam i niestety rozplynely sie w smaku takie sobie. W zeszlzm roku robilam z innego przepisu bez TM i bzlz lepsze a przede wszstkim trzymaly fason.

  • października 30, 2016 at 19:23
    4.0

    Ja po waszych komentarzach od razu dodałam mniej masła mianowicie 150g i nic sie nie rozwaliło tmrc_emoticons.) wyszły dobre ale bez szału. Raczej bardziej wygląd niż smak polecam. Zgodzę się z poprzednim komentarzem, że przydałby sie okstrakt z wanilii lub jakis inny aromat. W każdym razie na bal haloween'owy w sam raz !

  • października 30, 2016 at 13:07

    moje tez sie rozplynely,cos nie tak z przepisem

  • października 27, 2016 at 21:37
    4.0

    Pomysł superrr, tak straszne, że aż fajne! Ale w przepisie jest stanowczo zbyt duzo tłuszczu i z paluchów robią się w piekarniku serdelki... albo paluchy wiedźmy z gigantyczną nadwagą tmrc_emoticons.;) koniecznie więcej mąki a mniej masła. moim zdaniem przydałby się też jakis aromat albo przynajmniej ekstrakt z wanilii, bo samo kruche ciasto jest trochę nijakie w smaku... nawet w wersji z migdałami przylepianymi na "krwawy" dżem tmrc_emoticons.;) i polecam robić długie (dłuższe niż normalny ludzki palec) i wąskie (też węższe od ludzkiego palucha - taki 1 cm średnicy będzie w sam raz) wałeczki, wtedy paluchy wychodzą realistyczne. i migdały trzeba w tego palucha wbić - żeby były osadzone w palcu jak... nooo jak normalne paznokcie i nie zlazły z palucha podczas pieczenia tmrc_emoticons.;)

  • października 26, 2016 at 22:37

    Ten przepis to strata czasu i pieniędzy na produkty! Pierwsza sprawa, to ciasto jest ciężko uformować nawet w papierze woskowym. Druga sprawa, to paluchy w trakcie pieczenia rozpływają się. Proporcje do bani. Niektórych nawet Thermomix w kuchni nie uratuje 😝

  • listopada 1, 2015 at 10:49
    5.0

    rewalcja ! tmrc_emoticons.J)

  • listopada 4, 2014 at 11:15

    Zrobiłam na Halloween pierwszy raz i wyszły rewelacyjne! Te migdały jako paznokcie dodały niezły efekt. Sa bardzo dobre w smaku dlatego za 2 dni wykorzystaliśmy przepis i zrobiliśmy ciasteczka w różnych kształtach tutaj działała wyobraźna dzieci. Pomysł rewelacyjnytmrc_emoticons.)

  • października 31, 2014 at 17:12
    1.0

    Moje też sie " rozjechały" , w smaku bardzo dobre, ale nie było tego  oczekiwanego efektu , może faktycznie za dużo masła. tmrc_emoticons.(

     

  • października 31, 2014 at 09:41

    Witam,

    wczoraj robiłam z dziećmi i klęska tmrc_emoticons.( ciasto w piekarniku się "rozjechało" i wyszły płaskie. Tak jakby było za dużo masła w stosunku do mąki. W smaku pyszne i dużo zabawy było a to najważniesze. Moje łasuchy i tak zjedzą tmrc_emoticons.)

  • października 30, 2014 at 20:00

    nie,no.trzeba zrobic!!!

     

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: