thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 50 g orzechów włoskich
  • 100 g pszenicy
  • 50 g drożdzy
  • 10 g cukru
  • 250 g wody
  • 400 g mąki pszennej
  • suszony rozmaryn (wedle uznania-u mnie jedna łyżka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 20 g oliwy z oliwek
  • białko
  • sezam do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włozyć orzechy,zemleć 10 sek/obr.5,przełozyc do innego naczynia.

    2.Do naczynia miksującego włozyć pszenicęy,zemleć 1 min/obr.10,przełozyc do innego naczynia.

    3.Do naczynia miksującego włozyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzewać 2 min/37 st.C/obr 1

    4.Dodać orzechy,pszenicę,mąkę,rozmaryn,oliwę i sól,wyrabiać 1 min 30 sek/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    5.Ciasto przełożyć na stolnicę,przykryć ściereczką,pozostawić do wyrośnięcia na ok.20 minut.

    6.Ciasto podzielić na 10 części,formować bułeczki.Każdą bułeczkę smarować roztrzepanym białkiem,posypać ziarnem sezamu.Pozostawic ponownie do wyrośnięcia na ok.15 minut.W tym czasie nagrzać piekarnik do 180 st.C

    7.Piec ok.20 minut.

    ----SMACZNEGO----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki z orzechami i rozmarynem

Wydrukuj:

Komentarze

  • marca 15, 2017 at 21:02

    Odwróciłam proporcje i wyszły bardzo smaczne, ciemne (razowe) bułeczki. Są mięciutkie a jednocześnie chrupiące, a rozmaryn i orzechy nadają ciekawy smakSmileBardzo dziękuję za zamieszczenie tego przepisuSmile