thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 85 g masła
  • 0,2 litry miodu
  • 250 mąki pszennej
  • 3 łyżeczek przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczek mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 80 g drobno posiekanych orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć masło i miód,podgrzewać 6 min/80st/obr1.

    2.Następnie dodać pozostałe składniki,wyrabiać 3 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3.Ciasto wyłożyć do miski wysypanej mąką,odstawić do wystygnięcia i stężenia.

    4.Wyłożyc ciasto na powierzchni wysypanej mąką,wałkować,wycinać pierniczki.

    5.Piec w 180 st C ok .10 minut.

    6.Pierniczki mozna dowolnie dekorować lukrem,roztopioną czekoladą,bakaliami.

    -----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Lukrowane pierniczki

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: