thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g świezych drożdzy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 230 g wody
  • 500 g mąki pszennej
  • 20 goleju (ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
  • 1 łyzeczka soli
  • 2 łyzki koncentratu pomidorowego
  • 20 g suszonych pomidorów, (pokrojonych w kawałeczki)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Cebulę i czosnek drobno pokroić,podsmażyc na patelni,wystudzic.

    2.Do naczynia miksującego włożyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzać 2 min/37 St.C/obr.1

    3.Dodać mąkę,olej,sól,suszone pomidory,koncentrat oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.Wyrobic ciasto 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    4.Ciasto pozostawić przykryte ściereczką do wyrosnięcia na ok.15 min.

    5.Ciasto rozwałkować na prostokąt,kroić kwadratowe bułeczki.Bułki układać na blasze wyłozonej papierem dopieczenia,ponownie pozostawić do wyrosnięcia na ok.15 min.W tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 St.C.

    6.Włożyc byłki do piekarnika,piec ok.15-20 minut

    -----SMACZNEGO-----

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki "Toskania"

Wydrukuj:

Komentarze