- TM 31
Składniki
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 50 g świezych drożdzy
- 2 łyżeczki cukru
- 230 g wody
- 500 g mąki pszennej
- 20 goleju (ze słoiczka z suszonymi pomidorami)
- 1 łyzeczka soli
- 2 łyzki koncentratu pomidorowego
- 20 g suszonych pomidorów, (pokrojonych w kawałeczki)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Cebulę i czosnek drobno pokroić,podsmażyc na patelni,wystudzic.
2.Do naczynia miksującego włożyć drożdże,cukier,wlać wodę,podgrzać 2 min/37 St.C/obr.1
3.Dodać mąkę,olej,sól,suszone pomidory,koncentrat oraz podsmażoną cebulkę z czosnkiem.Wyrobic ciasto 2 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto"
4.Ciasto pozostawić przykryte ściereczką do wyrosnięcia na ok.15 min.
5.Ciasto rozwałkować na prostokąt,kroić kwadratowe bułeczki.Bułki układać na blasze wyłozonej papierem dopieczenia,ponownie pozostawić do wyrosnięcia na ok.15 min.W tym czasie rozgrzac piekarnik do 180 St.C.
6.Włożyc byłki do piekarnika,piec ok.15-20 minut
-----SMACZNEGO-----
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis na bułki Toskania przetestowany. Polecam, dodałam mniej drożdży ,cebulę i czosnek podsmażyłam w thermomiksie natomiast rozczyn zarobiłam oddzielnie i później dodałam. Wyszło mi 10 okrągłych bułeczek. Piekłam 20 minut na termoobiegu 190 stopni.
Bardzo nam smakowały 🤩
właśnie się upiekły rewelacja !!!
z kłoskiem czy ta taka zakręcona strzałeczka??/ bo z durniałam..z kloskiem mówili że to jakby ciasto sie recznie wyrabiało...
Interwał to przycisk z kłoskiem
Maks21
Thermomix wykorzystuje stosowany w piekarnictwie „Interwał”: ciasto jest wyrabiane w trybie naprzemiennym, dzięki specjalnemu programowi, nawet ciężkie ciasta chlebowe i drożdżowe nabierają gładkiej konsystencji.
Pozdrawiam Mixi
Czy ktos może mi powiedzieć co to jest ten interwał w T31?
A ile minutk wyrabiamy? 2 czy 3? i zapewne interwał? ?
Bułeczki robiłam wczoraj, pyszne!!!!! Dodałam trochę więcej pomidorów i piekłam je dłużej, po 15 minutach były surowe. Trzeba je trzymać około 30 minut
Bułeczki są zapewne przepyszne, niebawem wypróbuję
lilly20
Are you sure to delete this comment ?