thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto:
  • 100 g margaryny
  • 220 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • Nadzienie:
  • 100 g Migdałów, zmielonych(6 sek/obr 7)
  • 80 g cukru
  • 80 g smietany 30 %
  • 2 jajka
  • 3 jabłka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włozyć składniki na ciasto.Wyrobić 2min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .Ciastem wykleic formę do tarty.Ponakłuwać ciasto widelcem,włożyc do nagrzanego piekarnika i podpiec na złoty kolor (ok.10 min.w 180 st.C).Wyjąc ciasto z piekarnika.

    2.Do naczynia miksującego włożyć składniki na nadzienie,zmiksować 10 sek/obr.6.

    3.Nadzienie wylac na podpieczone ciasto,na wierzch ulozyć pokrojone w kosteczkę jabłka.Włożyć do piekarnika i piec ok .40 minut w 180 st.C.

    Zamiast jabłek mozna uzyc innych owoców np.gruszek ,rabarbaru itp.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta migdałowa z jabłkami

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 2, 2018 at 10:25
    5.0

    Bardzo dobra tarta 😍 Zniknęła w oka mgnieniu. Jedyna uwaga, to ja dłużej pieklam spód. Żeby się zarumienil, to chyba ok. 30 minut. Polecam ❤️

  • listopada 4, 2018 at 23:58

    Pyszności. Spód ciasta kruchy. Jabłka najpierw rozdrobniłam i przełożyłam do innego naczynia. Po wymieszaniu pozostałych składników nadzienia dodałam jabłka.

  • października 31, 2015 at 16:53
    5.0

    Polecam!!!!!!!!

    Tak dawno dodany przepis a nikt go nie komentuje a ja mówie  bardzo dobre, szybko się robi i szybko znika do jutra raczej nie dotrwa Cooking 6

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: