thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 10/04/12
zmieniono dnia: 11/04/12

Składniki

  • 510 g mąki pszennej
  • 360 g cukru
  • 250 ml jasnego piwa, może być cytrynowe
  • 225 ml oleju, z pestek winogron
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • cukier waniliowy
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • cukier puder do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia wbić jajka i zmiksować kilka sekund przy obrotach na poz. 3-4. Następnie przy włączonym urządzeniu na pozycji 4 dodać cukier, cukier waniliowy - chwilke miksować, nastepnie dodać mąkę, sól, proszek oraz olej i wlać piwo i miksować - ogólny czas ok.2 minut. Na koniec dodać skórkę z cytryny i zamieszać na poz. 1.

    Masę wylać do natłuszczonej  i wysypanej mąką formy (jedna duża lub dwie małe). Piec 45-60 minut w temp. 180 stopni aż babka się ładnie zarumieni.

    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polewą. Babka jest bardzo dobra, nie czuć w niej piwa i jest bardzo wilgotna.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cytrynowa babka piwna :-)

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: