thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
450 g
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 16/11/12
zmieniono dnia: 16/11/12

Składniki

  • 600 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 10 g oleju
  • 3 goździki
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 200 g brązowego cukru
  • 60 g octu jabłkowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.

    2.  Dodać olej, dusić 5 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.

    3.  Dodać goździki, kminek, sól, cukier i ocet, dusić 30 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1. Na pokrywie ustawić koszyczek zamiast miarki.

    4.  Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić.

Porady

   Konfitura z czerwonej cebuli to ciekawy dodatek do mięs na ciepło i zimno oraz wędlin.


   Przechowywać w lodówce lub pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Konfitura z czerwonej cebuli

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?