Składniki
- 600 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 10 g oleju
- 3 goździki
- 1 łyżeczka kminku
- 1 płaska łyżeczka soli
- 200 g brązowego cukru
- 60 g octu jabłkowego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr. 5.
2. Dodać olej, dusić 5 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr. 1.
3. Dodać goździki, kminek, sól, cukier i ocet, dusić 30 min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr. 1. Na pokrywie ustawić koszyczek zamiast miarki.
4. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić.
Porady
• Konfitura z czerwonej cebuli to ciekawy dodatek do mięs na ciepło i zimno oraz wędlin.
• Przechowywać w lodówce lub pasteryzować i przechowywać w chłodnym miejscu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wsypuję tylko 50 gr i jest super.
Podoba mi się ten przepis. Dodaję do kolekcji.
Przepyszna, robiłem już kilka razy. Proponuję podawać z kozim serem lub fetą na ciemnym pieczywie. Bardzo dizekuję za przepis.
Idealna do mięs i pieczonego drobiu oraz pasztetów. Dobrze jest konfiturę ostudzić ja zamknęłam słoik z gorąca konfiturą i zrobiła sie zbyt lepka żelowata.
Czy ktoś pasteryzował może konfiturę z tego przepisu? Jaki jest czas pasteryzacji (preferuję tę w piekarniku) i ile może poleżeć w słoiczku?
REWELACJA !!!!(pomijając zapach podczas przygotowania )
Mixi kupiłam czerwoną cebulę i będę robiła konfiturę Pozdrawiam serdecznie
Uwielbiam czerwoną cebulę napewno wypróbuję ciekawy pomysł
Are you sure to delete this comment ?