thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 20min
Czas całkowity
2h 20min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 27/05/14
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

  • 40 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 460 g kwaśnej śmietany, 18%, tłuszczu
  • 120 g majonezu
  • 1 kostka bulionu drobiowego, lub 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego wykonanego w TM
  • 20 g żelatyny w proszku
  • krakersy solone, do serwowania pasty
  • 3 papryczki chili, serrano lub chili, bez pestek
  • 100 g cebuli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1   Do naczynia miksującego włożyć chili, cebulę, kolendrę, śmietanę, majonez i bulion, zmiksować 10 s/obr. 10.

    2   Dodać żelatynę, rozpuścić 4 min/50°C/obr. 4.

    3   Przełożyć do miski, w której pasta będzie serwowana (o pojemności 1 litra), schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do momentu, aż masa zgęstnieje. Podawać pastę rozsmarowaną na krakersach.

Porady

Ostrzejszą wersję pasty można przygotować pozostawiając pestki w papryczce.

Przepis z książki: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PASTA Z KOLENDRY

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?