thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 29/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 1 torebki drożdzyy suchych
  • 200 g letniej wody, 2min/37st.C/obr.1
  • 260 g mąki bezglutenowej Schar
  • 30 g oleju
  • 15 g siemienia lnianego, 5min/Interwał

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie ciasta
  1. Drożdze + woda -> 2min/37st.c/obr.1

    Mąka np bezglutenowa Schar (ilość zależy od rodzaju mąki) + olej + siemię -> 5min/ Interwał

    Pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30min

    Uformować bułki

    Zostawić do wyrośnięcia ok. 15min

    Piec w rozgrzanym piekarniku 20min 180st.C

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki bezglutenowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?