thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 200 g miodu płynnego
  • 1 łyżeczka przypraw korzennych
  • 1 łyżka kakao naturalne
  • 100 g cukru pudru
  • 1 jajko kurze
  • 400 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki wg listy. Składniki wymieszać: 5 min/Interwał.

    Gotowe ciasto rozwałkować na grubość 5 mm - 1 cm (nie cieniej) i wykrawać foremką pierniczki. Posmarować je z wierzchu wodą i piec na blaszce około 10 - 11 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego tmrc_emoticons.)

Porady

Pierniczki zaraz po upieczeniu (po wystygnięciu) są bardzo twarde i miękną po kilku dobrych tygodniach. Ich niewątpliwą zaletą jest brak tłuszczu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierniczki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?