Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 08/09/15
zmieniono dnia: 08/09/15
Składniki
Składniki
- 600 g mąki pszennej
- 50 g oleju
- 220 g mąki żytniej razowej
- 500 g wody ciepłej
- 50 g octu balsamicznego
- 2 łyżeczki soli
- 60 g świeżych drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w "Blokada naczynia miksującego" . Nastawić 4 min/"Ciasto" .
Podzielić na 2 części - wyłożyć do 2 keksówek i pozostawić do wyrośnięcia.
Piec 40 min. w temp. 180 stopni.
Porady
Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
sasia: octem winnym lub ryżowym (ja użyłam ryżowego)
sasia:
Ja zastąpiłam octem ryżowym, można zastąpić octem winnym.
Jestem nowa co oznacza ten Kłos w przepisie w przygotowaniu?
Przepis rewelacyjny!
Teraz zamiast 220 g mąki żytniej razowej daję 150g tej mąki i 70g zmielonych wcześniej nasion dyni i słonecznika.
Na końcu, po wyjęciu ciasta z naczynia dodaję ok. 1 opakowanie pokrojonych niezbyt drobno suszonych śliwek i ręcznie b.delikatnie zagniatam ciasto na blacie.
cz mozna czyms zastapis ocet balsamiczny?
Chlebek jest naprawde super!!! Polecam
Witam!Jakie wymiary mają być tych keksowek?
Jest pyszny dlugo utrzymuje swiezosc polecam!!!!!!!!!!!!!
czy temperatura pieczenia 180 ma być z termoobiegiem czy bez?
pycha
Are you sure to delete this comment ?