thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Składniki

  • 600 g mąki pszennej
  • 50 g oleju
  • 220 g mąki żytniej razowej
  • 500 g wody ciepłej
  • 50 g octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soli
  • 60 g świeżych drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieścić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" . Nastawić 4 min/Ciasto"Ciasto" .

    Podzielić na 2 części - wyłożyć do 2 keksówek i pozostawić do wyrośnięcia.

    Piec 40 min. w temp. 180 stopni.

Porady

Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

WIEJSKI BOCHEN CHLEBA

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?