thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
471 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Chleb migdałowy BIO (dieta keto/optymalna)

  • 240 gramów jajko, (4 sztuki)
  • 150 gramów migdały, mielone, mąka migdałowa
  • 70 gramów masło
  • 8 gramów proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • 3 gramów sól, drobna

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chleb migdałowy keto/optymalny
  1. Przygotowanie jest bardzo łatwe tmrc_emoticons.) Wrzucamy wszystko do thermomixa, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wrzucamy do piekarnika na 50-60 min na 170-180*C. Chleb wychodzi bardzo delikatny, ale elastyczny. Nie ma żadnego posmaku, może delikatnie taki "babkowy". Idealne rozwiązanie dla wszystkich poszukujących alternatywy dla klasycznego chleba.

Porady

Dla keto/optymalnych, bardzo mało weglowodanów. Makro na 100 g BTW 13/34/3

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb migdałowy BIO (dieta keto/optymalna)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy