Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
471
g
Poziom
Łatwy
Składniki
Chleb migdałowy BIO (dieta keto/optymalna)
- 240 gramów jajko, (4 sztuki)
- 150 gramów migdały, mielone, mąka migdałowa
- 70 gramów masło
- 8 gramów proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
- 3 gramów sól, drobna
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
-
Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przygotowanie jest bardzo łatwe Wrzucamy wszystko do thermomixa, mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wrzucamy do piekarnika na 50-60 min na 170-180*C. Chleb wychodzi bardzo delikatny, ale elastyczny. Nie ma żadnego posmaku, może delikatnie taki "babkowy". Idealne rozwiązanie dla wszystkich poszukujących alternatywy dla klasycznego chleba.
Chleb migdałowy keto/optymalny
Porady
Dla keto/optymalnych, bardzo mało weglowodanów. Makro na 100 g BTW 13/34/3
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze