Składniki
Bułki z serem IKA
- 100 g sera Edam, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju
- 25 g cukru
- 1 łyżeczek soli
- 25 g świeżych drożdży
- 700 g mąki pszennej
- 250 g wody, ciepłej
- 1 białko, roztrzepane do posmarowania bułek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10-12 s/obr. 5. Rozdrobnionego sera przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksujacego dodać 1 Jajko, 100 g mleka, 25 g oleju rzepakowego, 25 g cukru, 1 łyżeczka soli, 25 g drożdży świeżych, 700 g mąki pszennej, 250 g ciepłej wody wyrobić Ciasto /3 min i zostawić do wyrośnięcia w przykrytym naczyniu na 40 minut.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
Wyrośnięte ciasto przełożyć na poruszony mąką blat i podzielić na 24 kawałki, uformować z nich kule (około 3 cm). Przełożyć na wcześniej przygotowaną blachę zachowując 5 cm odstępy. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać serem.
Piec 20-25 minut (200°C)
Porady
W urządzeniu jednorazowo można rozdrobnić do 250 g sera. W urządzeniu można rozdrobnić białą, miękką mozzarellę (w kulce), wówczas do naczynia miksującego należy włożyć 1-2 kulki mozzarelli w całości, rozdrobnić 6 s/obr. 5.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?