thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 25min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 04/26/24
zmieniono dnia: 05/31/24

Składniki

Bułki z serem IKA

  • 100 g sera Edam, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 100 g mleka
  • 25 g oleju
  • 25 g cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 25 g świeżych drożdży
  • 700 g mąki pszennej
  • 250 g wody, ciepłej
  • 1 białko, roztrzepane do posmarowania bułek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 10-12 s/obr. 5. Rozdrobnionego sera przełożyć do innego naczynia.

  2. Do naczynia miksujacego dodać 1 Jajko, 100 g mleka, 25 g oleju rzepakowego, 25 g cukru, 1 łyżeczka soli, 25 g drożdży świeżych, 700 g mąki pszennej, 250 g ciepłej wody wyrobić Ciasto /3 min i zostawić do wyrośnięcia w przykrytym naczyniu na 40 minut.

  3. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

  4. Wyrośnięte ciasto przełożyć na poruszony mąką blat i podzielić na 24 kawałki, uformować z nich kule (około 3 cm). Przełożyć na wcześniej przygotowaną blachę zachowując 5 cm odstępy. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać serem.

  5. Piec 20-25 minut (200°C)

Porady

W urządzeniu jednorazowo można rozdrobnić do 250 g sera. W urządzeniu można rozdrobnić białą, miękką mozzarellę (w kulce), wówczas do naczynia miksującego należy włożyć 1-2 kulki mozzarelli w całości, rozdrobnić 6 s/obr. 5.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki z serem IKA

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: