Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
SAKIEWKA Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ
- 500 g polędwiczki wieprzowej
- 3 ząbki czosnku
- 100 g papryki czerwonej, obranej
- 100 g szpinak liściasty, mrożony ( odciśnięty) lub świeży
- 80 g Cebula czerwona, obrana, przekrojona
- 100 g sera feta
- 65 g oleju, słonecznikowego
- 1 g pieprzu, mielonego
- 1 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- sól, pieprz do opruszenia mięsa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego wkładamy czosnek 3s./obr.5 używając kopystki ściagamy na dno naczynia.
2. Dodajemy papryke i cebulę 3s./obr.5
3. Dodajemy szpinak,pieprz, przyprawą uniwersalną, 15g oleju
4min./Varona/ obr1"Obroty wsteczne"
4. W tym czasie mięso oczyszczmy z błon, kroimy na 4 równe kawałki, rozklepujemy i opruszamy solą i pieprzem.
5.Na każdą porcje mięsa dajemy 25g fety i gotowy farsz. Zwijamy i formujemy sakiewki obwązując nitką, skrapiamy pozostałym olejem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
6. Pieczemy w piekarniu15-20min. w 180C.
7. Najlepiej samkuje z sosem z suszonych pomidorów.
SAKIEWKA Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo dobre, ja zrobiłam pure ziemniaczane i sos z suszonych pomidorów, rewelacja.